Bouwen van een nieuwe studio

Er komt veel kijken bij het bouwen van een nieuwe studio. Als over-all projectmanager stem ik verschillende aspecten als akoestiek, gear, look & feel, luidsprekers, airco/luchtbehandeling, signalflow en overige specifieke wensen op elkaar af. 

De opdrachtgever heeft een specifieke manier van werken in z’n hoofd. Dit wordt (samen met toeleveranciers) vertaald in technische tekeningen en lijsten. Daaruit volgen offertes van alle partijen. Ook “onbelangrijke” onderwerpen als toegangscontrole, branddetectie, internet/netwerk en nodige koffie worden hierin aangestipt en meegenomen om het plaatje compleet te maken.

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met eventuele aanpassingen en benodigdheden in de toekomst. Denk hierbij aan zaken zoals extra bekabeling voor apparatuur die er nu nog niet is, audio over IP toepassingen, …

In elke fase van het project is er communicatie met de opdrachtgever en verschillende toeleveranciers. Zo wordt de planning en het budget gemonitored en blijft er controle op de gestelde kaders.


Verbouwing en optimalisatie bestaande studio

Niets is zo frustrerend als altijd dat ene kabeltje zoeken, steeds weer moeten omprikken, erachter komen dat software toch niet compatibel is na een update en dat terwijl je mix vanmiddag klaar moet zijn. Er wordt veel tijd verloren met inefficiënt werken en dit zorgt voor onnodige stress. Die stress kan ik je uit handen nemen.

Daarbij staat de ontwikkeling van techniek niet stil, waardoor er bijna constant verbetering aangebracht kan worden in kwaliteit en efficiëntie.

Bij een verbouwing of optimalisatie van een bestaande studio bekijk ik de huidige situatie tot in detail en bepaal samen met jou wat er nodig is om de nieuwe gewenste workflow te realiseren. We maken samen een inhoudelijk plan en er worden eventuele externe partijen gecontacteerd. Vervolgens wordt er in nauw overleg een planning en begroting gemaakt en zie ik er op toe dat gemaakte afspraken nageleefd worden. 

Kort gezegd bied ik technische oplossingen en workflow optimalisatie.