Bij het bouwen en verbouwen van o.a. de Wisseloord Studio’s en Galaxy Studios heb ik de nodige ervaring en kennis opgedaan. Sinds 2020 ben ik als freelance audio consultant werkzaam. Hierbij ben ik o.a. voor Sub Bass Music Group (Davina Michelle) en Jaywalker Studio aan de slag.

In mijn loopbaan heb ik de kans gekregen om met een grote verscheidenheid van persoonlijkheden om te gaan, hieronder ook nationale en internationale artiesten en award winnende engineers. Het netwerk, de mensenkennis en de sociale vaardigheden die ik hierdoor verworven heb, komen mij dagelijks van pas.

In 2011 ben ik bij Wisseloord Studio’s ingestapt op het moment dat het nieuwe businessplan rond was en de renovatie van de faciliteit net een paar maanden was begonnen. Tijdens het eerste anderhalve jaar was het mijn verantwoordelijkheid om alle studioruimtes te voorzien van een technisch ontwerp, en vervolgens de realisatie hiervan in fases te coördineren.

Na de renovatie werd ik operationeel manager. Mijn huidige dagelijkse takenpakket binnen Wisseloord Studio’s bestaat uit het plannen en voorbereiden van sessies en het technisch onderhouden van de studio’s. Daarbij sta ik in contact met artiesten en engineers en geef ik leiding aan een team van engineers, assistenten en stagiairs.

Jaren geleden is mijn loopbaan gestart als assistent engineer binnen Galaxy Studios in Mol (Belgie).  Mijn functie daar evolueerde van assistant engineer naar facility and operations management. Daarin was ik nauw betrokken bij het verbouwen van diverse ruimtes en de ontwikkeling van 3D audio-technologie.

Tijdens diverse verbouwingen binnen Galaxy Studios was ik project-coördinator en verantwoordelijke voor het technisch ontwerp en de planning. Deze projecten hadden ruime budgetten maar strakke deadlines. Met betrekking tot de 3D audio-technologie was ik betrokken bij het onderzoeken van de praktische haalbaarheid hiervan en ik coördineerde product-demo’s in binnen- en buitenland.

Bij DB Video ben ik verantwoordelijk geweest voor het onderhoud van apparatuur en ben ik samen met het team op zoek gegaan naar de juiste facilitaire oplossingen voor de toekomst. Verder heb ik samen met de postproductie-afdeling de edit-sets voorzien van nieuwe hard- en software. Dit in nauw overleg met de eigenaar om de operationele wensen zo goed mogelijk af te stemmen met het beschikbare budget.